Onze lesgevers op een rijtje

Maak kennis met onze lesgevers van het pottenbakatelier:

Helen Vermote

Een 6-tal jaar geleden begon ik me te interesseren in keramiek. De kunst van het draaien sprak me aan. Samen met 3 vriendinnen schreef ik me impulsief in bij Keramika te Waarschoot voor een lessenreeks pottendraaien. Eén lessenreeks werd al snel een tweede en een derde. Ik kocht me zelf een draaischijf, begon nog meer te oefenen en was volledig verkocht. Ik had nog nooit met klei gewerkt, maar de microbe had me meteen te pakken. Vooral de kunst van het draaien liet me sindsdien niet meer los. 

Momenteel rond ik de pottenbakkers opleiding bij Syntra Brugge af. 

Creëren en experimenteren maakt me heel gelukkig. Het liefst van al maak ik functionele dingen. 

De passie van het draaien geef ik met plezier door tijdens cursussen en workshops. Draaien en vooral afdraaien achter de draaischijf vind ik fantastisch!

Ik kijk ernaar uit jullie de draai microbe door te geven. 

Emmanuelle Staquet

In 2015 heb ik me ingeschreven voor een initiatiereeks draaien aan de Vrije Academie van Gent. Ik vond het zo fijn om met klei bezig te zijn dat ik me meteen inschreef voor een tweede reeks.

Vervolgens ben ik lid geworden van Kunsthart waar ik in het open atelier volop kon experimenteren met klei. Om mijn draaiskills bij te schaven volgde ik tussendoor ook intensieve cursussen bij Atelier Aimée en Syntra.

Ik hou ervan om moderne speelse vormen te maken en om met verschillende kleisoorten te experimenteren.

Ik geef mijn ervaring en liefde voor de keramiek graag door tijdens de initiaties en cursussen op Studio Campo.

Stijn De Blieck

Als leerkracht buitengewoon onderwijs ben ik dagelijks creatief bezig met mijn kinderen/jongeren. 

Enkele jaren geleden ben ik een jaar op wereldreis geweest waar ik hier en daar een workshop pottenbakken volgde. Hierdoor kreeg ik de smaak te pakken en wou ik hier in verder gaan. Ik besliste de opleiding "pottenbakker" bij Syntra te gaan volgen.

Op woensdagnamiddag geef ik graag mijn draaiskills door aan kinderen & jongeren. Woensdagavond neem ik de beginnende volwassenen voor mijn rekening.

Geplande activiteiten

Momenteel geen events gepland