team studio campo

Studio Campo wordt gedragen door ons, vier enthousiaste vrienden die elkaar leerden kennen aan de schoolpoort van de kinderen. Cloë en Jordi gingen 5 jaar geleden van start, nadien vervoegden Kaat en Titske het team. 

Uiteraard doen wij dit niet alleen en worden we bijgestaan door een team van professionele lesgevers en begeleiders. 

We willen de komende jaren verder groeien en bloeien op ons mooie domein. Volg ons op de socials of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes. 

Lesgevers keramiek 

Titske De Maeyer 

Eén keer draaien en ik was verkocht. Dit gaf me zo veel voldoening.

In 2020 nam ik dan ook het besluit om mijn job als vastgoedmakelaar stop te zetten en sinds dan staat alles in het teken van klei.

Naast het draaien, heb ik een gezonde ‘verslaving’ voor de oven. Mijn hart maakt telkens een sprongetje bij het openen van de oven na een glazuurstook. Voor mij staat het maken van keramiek gelijk aan ontspanning, uitdaging en verslaving.


Wim De Loof 

Al een aantal jaren ben ik bezig met ontwerpen in klei en sinds 2019 volg ik les in de vierde graad keramiek aan de Academie van Liedekerke.

Ik maak beelden en ben een enthousiaste draaier aan de pottenbakkersschijf waarbij ik het experiment niet schuw.

Voor mij is het erg boeiend om de cursisten tijdens de initiaties kennis te laten maken met de wondere wereld van de klei.


Jordi De Coster 

5 jaar geleden heb ik impulsief ja gezegd op de vraag: "wil je samen een pottenbakatelier beginnen?" En plots gaat je leven een heel andere richting uit. Begonnen 'from scratch'. Ondertussen heb ik de wondere wereld van de keramiek leren kennen. Ik volgde les bij onze eigen ervaren lesgevers en daarnaast volgde ik een opleiding tot pottenbakker bij Syntra te Brugge. Deze heb ik net met succes afgerond. 

Ik geniet ervan om mensen te begeleiden bij hun eerste stappen in het pottendraaien en geef met plezier mijn kennis door. Al geruime tijd geef ik  initiaties pottendraaien op zondagochtend met een koffiekoekske, een rondleiding en een kort geschiedenislesje erbij. Vanaf september start ik ook met een volwaardige lessenreeks.

Ik ben ook de vaste pottenbak-'meester' tijdens onze kinderkampen.

Pottendraaien en zeker het afdraaien brengt me volledig tot rust. Het is een voorrecht om op deze prachtige locatie zo'n mooi ambacht te mogen uitvoeren.

 
Marijke Verheecke

Hallo, ik ben Marijke uit Liedekerke. Vijf jaar geleden startte ik mijn opleiding keramiek aan de Academie te Liedekerke. Toen heb ik mijn nieuwe liefde ontdekt, het draaien met klei. Het zoeken naar de juiste vorm en het streven naar een licht en elegant eindproduct, zijn voor mij erg belangrijk. Ook in mijn professioneel leven komt ‘schaal’ wel eens aan bod, want ik ben leerkracht wiskunde. Verder geniet ik graag, na een loop- of fietstochtje, van een Aziatisch gerechtje, het liefst gepresenteerd in een zelfgemaakt kommeke!