Boskadeekes adventurekamp pasen (vanaf 8 jaar)

De centrale uitvalbasis tijdens dit kamp is onze vuurtent. Van daaruit gaan we iedere dag op ontdekking. Zo leren we onder leiding van echte bushcraft experts allerhande survivalskills. 

Het mes is 1 van de belangrijkste werktuigen die we doorheen de week vaak zullen gebruiken voor allerhande houtsnij-projectjes. Na de kennismaking gaan we dan ook direct aan de slag om hiermee veilig te leren omgaan. Naast het mesgebruik staat ook het vuur centraal tijdens deze week. We leren niet alleen om vuur te maken met een vuurstick maar gaan het vuur ook gebruiken als werktuig en als keuken. Doorheen al het snij en vuur werk staat er nog heel wat op het programma. Zo zullen we de basis van kaart, kompas en gps onder de knie krijgen tijdens een oriëntatietocht, leren we onze eigen kamptafel of stoel sjorren, maken we nieuwe bosvrienden en leren wat ze voor ons kunnen doen en gaan creatief aan de slag met allerhande natuurlijke materialen.

 Net zoals echte Bushcrafters werken we tijdens het kamp ook met het -Visitor pay back-principe.

Bushcraft is geven en nemen. Tijdens dit kamp gaan we aan de slag met heel wat natuurlijke materialen om bijvoorbeeld vuur te maken, ons te verzorgen, een berkenbast potje te maken,... 

We zijn de natuur daar heel dankbaar voor en doen daar steeds iets voor terug.

 Het kamp sluiten we af met met onze welbekende vuurproef en totem test. En overhandigen we jou je eigen Morakniv bushcraft mes en vuurset dat je verzameld hebt doorheen de week.

Hierbij nodigen we graag alle ouders uit op het afsluitmoment om 15 uur, voor de uitreiking.

Is dit je tweede keer als deelnemer, dan voorzien we een alternatief pakket. Zo kan je je survival kit nog verder uitbouwen.

 Inclusief deelnameprijs: alle materialen voor de workshops, voldoende en professionele begeleiding, verzekering, dagelijks een drie-uurtje met drankje en uiteraard ook je eigen firestick en Morakniv Safe mes.

 Zelf mee te brengen: stevig lunchpakket, een herbruikbare drinkfles en reservekledij. 

Heel het kamp gaat buiten door. Voorzie zeker aangepaste kledij dat vuil mag worden.  Bij koud weer is het kleden in laagjes een absolute must!

Alle activiteiten op een rijtje:

Basis gebruik en veiligheid rond mes, bijl en zaag, het opstarten en maken van (kamp)vuur, kampvuurkoken, nature art, oriëntatietechnieken met kaart, kompas en gps, sjortechnieken, bosvaardigheden, maken van een berkenbast potje en natuurlijke dromenvanger, Bos ehbo, opbouw  shelter, pyrografie, spelenderwijs natuurbeleving, Shooting en heel veel fun!

 

Onder leiding van Basecamp Adventures

Externaatkamp

Start activiteit = 9u  Einde activiteit = 16u

Opvang: 8u30 - 9u & 16u - 17u30

Reserveren

Kostprijs: 225,00 € /pp

Totaal: 0,00